torsdag 1 juli 2010

Icke-diskrimineringsombudsmannen


En författarinna, vars namn jag har glömt, sa nyligen i en intervju att vi i det moderna samhället väldigt lätt blir kränkta. Så fort vi noterar minsta lilla orättvisa i vår tillvaro så känner vi oss kränkta och diskriminerade och kräver upprättelse. Ordet kränkande har nästan helt tappat sin innebörd. Går någon före mig i kön på Konsum så är jag berättigad att känna mig kränkt och diskriminerad. Det är näst intill sant som Robert Gustavsson parodierar i sketchen med den blinde spårvagnschauffören Mustafa Godda som känner sig kränkt för att han inte får köra spårvagn i Hudiksvall (där det inte finns några spårvagnar).

Gud diskriminerar inte. Det finns ingen som inte innefattas i Guds räddningsplan. Gud vill så gärna ha oss människor i himmelen med sig, att han inte sätter någon gräns för vem som kan komma till Honom. Det finns ingen synd och inget tillkortakommande som är så grovt eller allvarligt att det inte kan förlåtas av Gud. Hur gör Gud detta möjligt? Jo, han lägger allt på sin son Jesus.

Precis allt.

Det är många som tror att de som kommer till himmelen är pryda och tillsynes ”perfekta” människor. Men det är helt tvärtom. Det är dit som de värsta förbrytarna kommer. Det är där alla avskum kommer att finnas, och detta endast på grund av Guds icke-diskriminerande räddningsplan.

Inte heller du diskrimineras. Jesus dog för dig med. Även du innefattas i Guds räddningsplan.

/ER

Du kan kontakta denna bloggare direkt via mejl här!

2 kommentarer:

  1. Valde inte gud ut israeliterna? Vad hände med alla andra? Dom som bodde i Jericho när murarna blåstes ner? De som dog i syndafloden? Det var alltså inte diskriminerade? En del av the grand plan att döden dö?
    Jag förstår om just sådana aspekter av bibeln (typ hela GT...) inte känns som en del av många nutida kristnas personliga tro. Kanske det är dags för en Bibel 3000 där man rensar ut sådant som är 2000 år gamla kulturellt betingade dumheter.

    SvaraRadera
  2. @Jesper: Intressant fråga! Jag undrar bara... är det verkligen en dålig sak att dö, om man ser till det andliga perspektivet. Dör gör vi ju ändå förr eller senare. Och för de som förlitar sig på Gud blir det ju en klar uppgradering, med himmelrike, evig lycka och sånt som följd.

    Grejen är väl att Gud _vill_ att alla människor ska tro på honom, och därmed måste Gud också antas ge alla människor en chans. Även en gubbe som växt upp på en öde ö, och aldrig hört talas om Jesus, måste antas få en chans. Likaså med ett dödfött foster. Och om alla får samma chans att vända om till Gud, blir det ju inte diskriminerande.

    SvaraRadera