söndag 4 juli 2010

Återfunnen son


En ung man hade suttit i fängelse ett tag. Innan han skulle släppas fri, skrev han ett brev till sin far. Han visste att han hade fört skam över sin familj. Men om det var så att han ändå fick lov att komma hem igen, kunde pappan ge ett tecken? Kunde han binda en gul halsduk på det stora gamla trädet utanför huset på gården hemma, så skulle sonen, när han kom förbi med tåget, veta om han var välkommen hem.

En vecka senare satt han på tåget, och efter en lång resa närmade man sig familiens gård. Nu var han så nervös att han inte vågade titta. 

Han frågade passageraren bredvid: ”Ursäkta, kann du titta ut fönstret och se på det stora trädet vi strax kör förbi, om det där hänger en gul halsduk?” 

”Titta!” ropade den andre, ”öppna ögonen!” 

Och se - hela trädet var gult! Säkert tusen gula slöjfor var bundna kring stammen och alla grenerna. Sonen blev så glad, för han förstod att han var välkommen. Då han gick av tåget på stationen var både far och mor, syskon och många andra släktningar där. Tårarna rann, medan alla omfamnade honom och önskade välkommen hem!

Vi människor är som förlorade söner, vi har syndat mot vår himmelska Fader. Men Gud längtar efter att få hem oss igen och i Kristus Jesus förlåter han oss all vår synd. Det blir stor glädje i himlen över varenda syndare som omvänder sig. 

(Jmf. Jesu tre liknelser i Lukasevangeliet kap. 15). www.folkbibeln.net/



/TJW

Du kan kontakta denna bloggare direkt via mejl här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar