tisdag 20 juli 2010

Liv efter döden?


Har du någon släkting eller bekant som dött? Tror du att han/hon är i himlen nu?

I dagens Sverige verkar de flesta ha hakat på den populära idén att vi bara består av kroppen. Och när kroppen är död, ja då finns vi inte mer. Vi upplever inget mer. Men när döden plötsligt blir något konkret, när någon närstående dör, då vill många tro att det i alla fall finns något efter döden. Någon sorts himmel. Försvarsmekanism säger vissa. Sanning säger jag.

Det är faktiskt mest logiskt att tro att det finns ett liv efter döden. Tänk såhär: vi lever maximalt 120 år i detta liv. Hur lång tid återstår, efter detta liv? Ja, döda kommer vi vara hur länge som helst - en evighet, inte sant?

Okej, så föreställ dig att du skulle spendera hela ditt liv med att förbereda dig på himlen. När du sedan dör infinner sig inte himlen - vad har du då förlorat? Ingenting, död är du ju likväl.
Men förställ dig det motsatta. Du lever hela livet på ett sätt som omintetgör dina chanser att komma in i himlen. När du sedan dör visar det sig att du hade fel - vad har du då förlorat? En evighet.

Så när Jesus säger: "Den som dricker av det vatten jag ger honom skall aldrig någonsin törsta. Det vatten jag ger skall i honom bli en källa, som flödar fram och ger evigt liv."

Då är det värt att vidare utforskas, inte sant?





/AF

Du kan kontakta denna bloggare direkt via mejl här!

2 kommentarer:

  1. Men HUR ska man då kunna veta vad som är sant???

    SvaraRadera
  2. Ja, man kan ju egentligen inte _veta_. Logiken sträcker sig bara så långt att vi kan "ja, det kan ju faktiskt stämma". Men eftersom det handlar om en helt annan dimension som är mycket högre större än logiken räcker det inte hela vägen.

    I slutändan måste vi förlita oss på vad Gud säger till oss. Fåren känner sin Herdes röst.

    SvaraRadera