onsdag 11 augusti 2010

Så du tror att Gud finns...men vad har du för bevis?!? Del II


Många människor medger att det skulle kunna finnas en Gud, vem den Guden är vet de i regel inte, ofta väljer de dessutom att begränsa honom till en avlägsen positiv kraft.
Dessa människor är vad man brukar kalla för agnostiker, och utgör en stor del av alla människor. De hävdar att man inte kan veta om det finns en Gud, eller ha någon kunskap om densamme. 

Men är det verkligen så? Kan vi inte veta att det finns en Gud? Och om vi nu kan det, vad vet vi så fall om honom?

Samvetet som jag tidigare beskrivit är ett av bevisen för att det finns en Gud. Det andra beviset har vi i naturen, allting runt omkring oss kan omöjligtvis ha uppstått av en slump. Evolutionister bruka säga att allting kom till genom en stor explosion för x-miljarder år sedan. Innan explosionen, var universum samlat i en enda punkt, i en singularitet. Men om man nu väljer att tro på denna teori, var kom i så fall singulariteten ifrån? Nej, vår värld förutsätter en skapare!

Stanna upp en stund, titta på naturen, allt ifrån den minsta blomman till det högsta av berg, se på artrikedomen, titta på dina medmänniskor, allting fullständigt skriker ut att det finns en skapare.

”Himlarna vittnar om Guds härlighet, himlavalvet förkunnar hans händers verk.” (Ps 19:2) Men vad säger då skapelsen om sin skapare? Det första är att han är oerhört mäktig och uppfinningsrik. Det andra är att han är god som har gett oss så mycket skönhet i vår omvärld, och att han dessutom låter oss leva och använda oss av hans fantastiska skapelse. Det tredje skapelsen säger är att vi har en närvarande Gud som alltjämt uppehåller sin skapelse.

Samvetet och skapelsen är vad man brukar kalla för den naturliga Gudskunskapen, det vill säga vad alla människor kan veta om Gud. Denna kunskap talar med all önskvärd tydlighet om Guds existens och hans makt, däremot säger den inte ett ord om vem han är och vad han gjort för oss. För att få reda på detta måste vi vända oss till Hans ord i Bibeln: "…Jag är vägen och sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig. " Joh (14:6)


"Ty så älskade Gud världen att han utgav sin enfödde Son, för att den som tror på honom inte skall gå förlorad utan ha evigt liv." (Joh 3:16)
"5 Han frälste oss, inte för rättfärdiga gärningar som vi hade gjort, utan på grund av sin barmhärtighet" (Tit 3:5)

/EE

Du kan kontaktade denna bloggare direkt via mejl här!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar