söndag 7 juni 2015

Skyldig - inte skyldig!

Men nu har det uppenbarats en rättfärdighet från Gud utan lag, en som lagen och profeterna vittnar om, en rättfärdighet från Gud genom tro på Jesus Kristus för alla som tror. Här finns ingen skillnad. Alla har syndat och saknar härligheten från Gud, och de förklaras rättfärdiga som en gåva, av hans nåd, därför att de är friköpta av Kristus Jesus. Rom 3:21-24

Du står inför rättegången för ditt liv – ditt eviga liv. Den stora bevisbördan mot dig är överväldigande. Du har brutit varje lag i boken på ett eller annat sätt. Hur ska du förklara dig inför rätten?

Innan dommaren kan slå det avgörande slaget med klubban reser din advokat sig för att tala. Du gråter medan han går framåt mot dommaren. Du vet du är skyldig; du vet att du inte kan betala rättskostnaderna. Du förbereder dig för en hård dom.

Men din advokat vädjar inför dommaren och ber om att bli dömd i ditt ställe. Dommarens klubba hamrar så det ekar genom hela rummet; han förklarar dig fri från all skuld. Han dömer din advokat att dö i ditt ställe. Sekreteraren stryker ut ditt namn från alla anklagelser och skriver din advokats namn istället. Din advokat leds bort för att dö.

Avrättningen sker på Golgatas kors. Din advokat lider en pinande död. Hans livlösa kropp blir placerad i en grav. Efter tre dagar vänds ditt sörjande till glädje när du hör om hans triumf över döden. Han har vänt tillbaka till livet! Och nu kommer han till dig med något i handen. Är det en räkning för hans tjänster? Nej, det är en gåva: Evigt liv. Du kan inte bli dömd igen. Din frihet är garanterad för alltid.

(Betraktelse av Debb Andrus över Job 16:19-21, "Best-Loved passages of the Bible")

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar